PRIESKUM: Slováci najviac dôverujú Čaputovej, Kollára preskočil Fico

Robert Fico.
Zdroj: TASR

Prieskum realizovala agentúra Focus pred TV Markíza.

Prezidentka Zuzana Čaputová sa naďalej drží na prvom mieste rebríčka dôveryhodnosti politických lídrov. Dôveru jej vyjadrilo o niečo menej ľudí ako v ostatnom prieskume z júna tohto roka. Kým vtedy dosiahla 54 percent, teraz je to 49 percent opýtaných. Ukazuje to najnovší prieskum agentúry Focus pre TV Markíza.

Za hlavou štátu nasleduje v rebríčku šéf Hlasu Peter Pellegrini. Aj jeho dôvera klesla, konkrétne z 44 percent na 41 percent.

Na treťom mieste je premiér Eduard Heger, ktorému v najnovšom prieskume nameral Focus dôveru 30 percent. Dostal sa tak pred lídra SaS Richarda Sulíka, ktorému verí 29 percent respondentov.

Prvú päťku uzatvára predseda Smeru Robert Fico (29 %), ktorý oproti júnu poskočil a v rebríčku sa vďaka tomu objavil pred predsedom parlamentu Borisom Kollárom (26 %).

Nesleduje šéf SNS Andrej Danko (25 %), europoslanec a predseda mimo parlamentnej Republiky Milan Uhrík (23 %) a s jednopercentným rozdielom šéf KDH Milan Majerský (21 %) a líder ĽSNS Marian Kotleba (20 %).

Za Kotlebom sa ocitla predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová a líderka Prograsívneho Slovenska Irena Bihariová, obe s výsledkom 19 percent. Predposlednú priečku obsadil predseda OĽaNO Igor Matovič (13 %) a rebríček uzatvoril šéf maďarskej „trojstrany" Aliancia Krisztián Forró (8 %).

Prieskum realizovala agentúra Focus v období od 1. do 9. septembra na vzorke 1002 respondentov.

Kompletné výsledky prieskumu nájdete v priloženom videu


BRATISLAVA/tvnoviny.sk

Sledujte kanál spravodajstva Markízy

Práve sa číta

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Na telo vo full HD a bez reklám na Voyo

K téme Na telo

Dôležité udalosti

Sledujte kanál najsledovanejšieho televízneho spravodajstva na internete.