Šeliga: Matovič ma s diplomovkou poriadne naštval, ale nepovalím vládu, aby sa vrátil Fico

Povedal to v relácii Na telo plus, v ktorej bol hosťom spolu s Richardom Rašim.

V novej časti relácii Na telo plus sa v diskusii stretli Juraj Šeliga (Za ľudí) a Richard Raši (Hlas). Prebrali viacero tém, ale najviac rezonovala diplomová práca Igora Matoviča, ktorá je plagiátom.

Celé Na telo plus si pozrite tu:


Podpredseda parlamentu Šeligu v relácii vyhlásil, že Igor Matovič by mal vyvodiť osobnú zodpovednosť a taktiež by to mal vysvetliť koaličným partnerom.

„Igor Matovič ma poriadne naštval, lebo je to hanba. Ospravedlnil som sa preto aj občanom. Tri týždne riešime diplomovky pre to, že si niekto nevedel urobiť domácu úlohu a teraz ho to dobehlo. A toto rieši krajina v situácii, keď sa na nás valí kríza," uviedol Juraj Šeliga.

Na druhej strane si uvedomuje, že odchod Igora Matoviča by automaticky vyvolal pád vlády. „Ak si mám vybrať Igora Matoviča alebo Roberta Fica, tak si vyberám Igora Matoviča," doplnil Šeliga.

TIP: Ostatné časti relácie Na telo plus nájdete TU

Zároveň ukázal fotografie Kajetána Kičuru, Mariana Kočnera, Moniky Jankovskej a Norberta Bödöra, ktorí sú už väzbe. Ako poslednú snímku ukázal Roberta Fica. „Tento pán tam ešte nie je, aj keď si myslím, že tam možno patrí. Akurát, keď povalím teraz vládu Igora Matoviča, tak je možné, že Robert Fico sa vráti späť," podotkol Šeliga.

Na vzniknutú situáciu reagoval aj odídenec zo Smeru Richard Raši. Podľa neho ide o veľkú hanbu, ak krajinu vedie plagiátor. Preto sa spolu so svojimi kolegami rozhodli zvolať mimoriadnu schôdzu, na ktorej sa pokúsia Matoviča odvolať.

„Odvolávanie je vyústenie jeho klamstiev. Igor Matovič oklamal Slovensko a stal sa predsedom vlády. Sám napísal na Facebooku, že je zlodej, nemá teda čo robiť vo funkcii predsedu vlády Slovenskej republiky," zhodnotil Raši.

Ak by sa ako koaličný poslanec ocitol v rovnakej situácii, tak by taktiež žiadal odchod predsedu vlády z funkcie.

Po skončení relácie obaja politici odpovedali aj na divácke otázky.

Témy, ktoré diskutujúci ešte prebrali

O hlasovaní časti koalície s ĽSNS o interrupčnom zákone
O tom, či odídenci zo Smeru (Hlas) cítia zodpovednosť za kauzy, ktoré sa teraz vyšetrujú
O novej voľbe generálneho prokurátora
O novom lídrovi v strane Za ľudí

BRATISLAVA/tvnoviny.sk

Sledujte kanál spravodajstva Markízy

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Na telo vo full HD a bez reklám na Voyo

K téme Na telo plus

Dôležité udalosti

Sledujte kanál najsledovanejšieho televízneho spravodajstva na internete.